|
Post by Milan on May 4, 2018 5:06:52 GMT -1
Pitanje je, da li se telefonom moze snimiti pristojan snimak? Odgovor je iznenadjujuce DA. Zackoljica je u tome sto se mora imati mikseta sa svojim napajanjem i adekvatan 3.5mm adapter (adapter je najveca caka). Stvar je u konstrukciji 3.5mm ulaza na telefonima. Kao sto znamo, u jednom ulazu imamo stereo slusalice i mikrofon. Tako da je muski deo podeljen na 3 dela. Stvar je naci koji deo je konektor za mikrofon. Ako to imamo, sve je lako. Posto telefon mora detektovati mikrofon da bi iskljucio svoj ugradjeni (koji je naravno krs), najbitnije je naci nacin da se poveze. Imamo brojne aplikacije na foru AUDACITY programa, za pristojan demo snimak rade posao. Moze se cak i editovati dosta (za nesto ozbiljnije mislim da nema besplatne aplikacije). Ako nista, moze se snimiti sve pojedinacno, pa prebaciti u komp i odatle je vec sve lakse. Nema standarda jer razliciti proizvodjaci prave razlicite ulaze (da bi morale njihove slusalice da se koriste), ali mislim da ima resenje i za to. O tome uskoro opsirnije
|
|
|
Post by Milan on May 4, 2018 9:37:49 GMT -1
Prva dopuna Android aplikacija koja se moze koristiti (besplatna verzija je na testu) se zove n-Track 8 Interfejs i sva podesavanja su vrlo prosta
|
|
|
Post by Milan on May 8, 2018 19:02:42 GMT -1
Znaci u telefon treba da ide 3.5mm dzek sa tri prstena Sa ovakvim ulazima na kraju Znaci ovo ide u telefon. Izlaz iz miksete treba da ima 2 pina. Prikljuciti i proveriti koja kombinacija radi
|
|
|
Post by Milan on May 8, 2018 19:10:50 GMT -1
Poslednja stvar koja se treba uraditi je da se se u podesavanjima aplikacije za snimanje odabere samo jedan ulaz za mikrofon. Tako se iskljucuje mikrofon telefona i samo se uzima signal sa ulaza To je dovoljno za dobijanje sasvim finog snimka koji posle prebacite u kompjuter i obradjujete dalje. Da se ne bi secali laptopovi ili razne skalamerije. Da li se moze dobiti snimak ekstra kvaliteta, nisam bas siguran. To zavisi i od kvaliteta svih drugih stvari (sem telefona). Ali za snimiti instrumente pojedinacno i sloziti ih u programu, ocistiti od nezeljenih sumova i poigrati se sa ekvilajzerom, mislim da bolje i nije potrebno Ja sam ovo isprobao sa telefonom Huawei p9 lite koji je trenutno neka srednja klasa. Mislim da i sa mnogo slabijim telefonom moze da se odradi dobar posao. Objavicu par snimaka tokom vikenda, da bi culi kako sve zvuci
|
|